یک زن تجارت پیشه در هرات، با ایجاد یک کارگاه گلدوزی، برای دهها دختر بازمانده از آموزش زمینۀ کار را فراهم کرده است. دخترانی که در این کارگاه مصروف کار شدهاند، ضمن استقبال از این کارگاه از حکومت طالبان میخواهند که دروازههای مکتبها و دانشگاهها را بهروی دختران بگشاید. در همین حال مسئولان در اتاق تجارت و صنایع زنان در زون غرب میگویند که هیج مانعی در زمنیه فعالیت زنان تجارت پیشه در هرات وجود ندارد.
پس از مسدود شدن مراکز آموزشی بهروی دختران، زنان زیادی تلاش کردهاند با راهاندازی کسب و کارهای کوچک، زمینههای کاری را برای دختران بازمانده از آموزش فراهم سازند.
با راضیه احراری، زنی است که این ابتکار را نموده و زمینه را فراهم ساخته تا این دختران یک مصروفیت سالم پیدا نمایند.
خانم احراری با چهره شادمان میگوید که دوازده شاگرد دارد که یک تن شان هم مصروف نقاشی میباشد.
در کارگاه خانم احراری دختران را درحال گلدوزی روی بوریهای نخی یافتم، آنان آثار ظریف و رنگارنگی دوخته بودند. محصولات آنان توجه مشتریان زیادی را به خود جلب کرده است.
وقتی از یکی از این دختران میپرسم که خودش را معرفی کند، او نام خود را آنا گفته و میافزاید که پس از مسدود شدن مکتبها و مراکز آموزشی بهروی دختران، روزهای زیادی را با بیکاری دست و پنجه نرم کرده، اما اخیرا به این کارگاه آمده و مصروف کار شده است.
دختران کار آموز در این کارگاه از آموختن یک حرفه جدید ابرازخوشحالی نموده ، امیدوارهستند که زودتر مکتبها باز شوند و بتوانند هم درس بخوانند و هم کار کنند.
در همین حال مسئولان در اتاق تجارت و صنایع زنان در زون غرب میگویند که در این اواخر علاقمندی زنان به صنایع دستی افزایش یافته است.
گفتنی است که در دو سال پسین، با بسته شدن دروازههای مکتبها و دانشگاهها بهروی دختران بالاتر از صنف ششم، شمار زیادی از دختران و زنان به صنایع دستی رو آوردهاند. اما با افزایش محصولات زنان و ضعیف شدن اقتصاد خانوادهها، فروشندگان و تولید کنندگان، همواره از نبود بازار فروش برای این صنایع شکایت دارند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/27131